Zelfvertrouwen, overtuigingskracht…

Heb je last van onzekerheid?

Denk je vaak dat jouw mening er niet toe doet?

Ben je bang om aan iets nieuws te beginnen?

Denk je dat anderen altijd beter zijn dan jij?

Is het nooit goed genoeg?

Vind je het lastig om je mening te laten horen in overlegsituaties?

Zou je graag trots(er) willen zijn op wie je bent en wat je kunt?

Heb je last van angst om te falen?

Meer weten?

Bekijk ook onze artikelen over dit thema

Je bent niet de enige

Onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen komt heel vaak voor. Bijna iedereen heeft een kritische stem in zich die op de achtergrond vertelt wat je niet goed doet of wat nog beter kan. Dat maakt het moeilijker om nieuwe dingen op te pakken, of voor jezelf op te komen. Wanneer deze stem de overhand krijgt en je vaak het gevoel hebt dat je niets voorstelt of ieder moment door de mand kunt vallen, wordt het tijd om te werken aan een grotere mate van zelfvertrouwen. De coaches van Moogelijk kunnen je hierbij helpen.

 

Voice Dialogue methode

Hoe? Eén van onze favoriete methodes daarbij is Voice Dialogue. Deze aanpak kenmerkt zich door het gegeven dat elk mens een veelheid aan kanten en eigenschappen in zich draagt. Sommige kanten in jou zijn al vroeg in je jeugd door je omgeving gewaardeerd of gestimuleerd. Andere kanten kregen juist afkeuring of werden helemaal niet gezien.

Inzicht in jouw beschermingsmechanisme

Als kind ben je er erg gevoelig voor om te zorgen dat je waardering krijgt en niet gekwetst wordt. Daardoor ontwikkel je bepaald gedrag wat je vaak inzet (je primaire kanten) en ander gedrag wat je achterwege laat. Van de “bescherming” van deze primaire kanten heb je in sommige situaties last. Ze maken dat je je anders gedraagt dan je eigenlijk zou willen.

Wij helpen je te zien en voelen hoe dit mechanisme bij jou werkt en te ontdekken hoe je andere kanten van jezelf kan gaan benutten met een nieuw resultaat!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust vrijblijvend vrijblijvend contact met ons op!