Samenwerken, communicatie, conflicten…

Loopt de samenwerking met collega’s stroef?

Zeg je zaken soms scherper dan je bedoelt?

Verlies je jezelf in het contact met anderen?

Heb je het gevoel dat je je eigen wensen en behoeften steeds ondergeschikt maakt?

Heb je last van communicatieruis door het vele online vergaderen?

Zit je in een conflict met je leidinggevende en/of collega’s?

Zou je effectiever willen communiceren?

Meer lezen?

Bekijk ook onze artikelen over dit thema

Conflicten

Door allerlei omstandigheden kan de samenwerking tussen collega’s ontsporen. Hoge werkdruk, onduidelijke taakverdeling, conflicterende persoonlijkheden, voorvallen, het kunnen in opstapeling veroorzakers zijn van een escalatie. Dit kost de betrokkenen maar ook de organisatie veel onrust, tijd en energie. Reden genoeg om in een zo vroeg mogelijk stadium ieders verantwoordelijkheid hierin te nemen en te zorgen dat niet de oversteek wordt gemaakt naar het oranje/rode gebied van bijgaande escalatieladder van Glasl (www.pictureit.nl).

Het bespreken van de situatie, jullie emoties, het beter snappen van jezelf, van de ander maar ook het beter snappen van wat er in de interactie gebeurt zijn allemaal belangrijke stappen hierin. De coaches van Moogelijk helpen jullie graag deze stappen te zetten naar de-escalatie!

M,3,W,E allemaal waar!

(De)escalatieladder

Samenwerken en communiceren

Soms is er echter iets anders aan de hand en is er geen sprake van duidelijke of zichtbare escalaties, maar reageer jij zelf heftig op een (werk)situatie terwijl, als je er logisch over nadenkt, de situatie niet zo extreem is. Toch voel je je boos, angstig, verdrietig of afgewezen. Wat is er aan de hand? Een gebeurtenis in het hier en nu kan iets anders triggeren in ons brein. De coaches van Moogelijk kunnen je helpen onderzoeken wat bij jou deze trigger is. En vervolgens kunnen we kijken wat daarbij een passende en adequate manier is om daarop te reageren.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.