Stress, werkdruk, burn-out…

Heb je last van stress of een hoge werkdruk?

Stop je na het werk niet met piekeren?

Slaap je slecht?

Voel je je erg verantwoordelijk?

Vind je het moeilijk nee te zeggen?

Voel je je opgejaagd?

Heb je last van een kort lontje?

Kost het steeds meer moeite je te concentreren?

Mogelijk is er dan sprake van chronische stressklachten of loop je het risico daarop. Daar kunnen wij je bij helpen!

Ben jij gestresst?

Deze test geeft een indicatie

Of lees onze blogs

CSR® stressvragenlijst

We werken met een aanpak die zich zowel richt op de fysieke als mentale aspecten van stress. We maken daarbij gebruik van de gevalideerde CSR® stressvragenlijst. Deze geeft inzicht in de mate en het soort stressklachten waarna we je zorgvuldig kunnen adviseren hoe we jou het beste kunnen helpen.

Stressherstel

De eerste stap die genomen moet worden is die van stressherstel, om te zorgen dat je tot rust komt en minder last hebt van je stressklachten. Je krijgt praktische tips en adviezen om concreet te kunnen werken aan je energie-opbouw.

Oorzaken aanpakken

Vervolgens gaan we aan de slag met de oorzaken van de stressklachten. Werk kan een stressbron zijn, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van teveel taken, mentaal zwaar werk, conflicten met collega’s of onduidelijkheid over wat er van je wordt verwacht. Maar ook privéomstandigheden kunnen een grote rol spelen, zoals mantelzorg, strijd met pubers en/of partner, financiële zorgen of gezondheid.

Natuurlijk speelt je karakter hierin ook een rol. Ben je perfectionistisch? Wil je het graag voor iedereen goed doen? Vind je het lastig om grenzen aan te geven? Ben je onzeker en twijfel je vaak aan jezelf? Vaak is er sprake van een combinatie van een aantal van deze factoren in het ontstaan van je klachten.

De coaches van Moogelijk kunnen je gedurende dit hele traject begeleiden. Alles met als doel om te herstellen en terugval te voorkomen!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!