Het is…

Moogelijk, dat zijn wij: Hedwig Passier en Yvonne Wijgergangs. We zijn opgeteld al ruim 40 jaar actief in het werkveld van coaching, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies.

Hedwig Moogelijk
Yvonne Moogelijk

We werken al sinds 2009 regelmatig samen maar in 2017 hebben we dat een officiële en fulltime vorm gegeven. Het fijne van samenwerken is dat we elkaar inspireren, aanvullen, kunnen op- en vervangen, samen kunnen bouwen en elkaar scherp houden. Een belangrijke gemeenschappelijke drijfveer daarbij is dat we onszelf willen blijven ontwikkelen!

Onze visie is dat er heel veel mo(o)gelijk is rondom de thema’s waarop wij coachen, vandaar onze naam. Er zit zoveel potentie in mensen, er zijn zoveel kanten waarop je een situatie kan bekijken, er is zoveel te ontdekken en vaak op te lossen of te veranderen. Met onze kennis, (levens)ervaring, enthousiasme en betrokkenheid helpen we je graag op weg naar die verandering.

Maar niet altijd is er een oplossing! In deze maakbare wereld vergeten we vaak stil te staan en accepteren dat iets moeilijk en/of verdrietig is en niet vraagt om een oplossing. Op die momenten staan we graag samen met je stil omdat we geloven en weten dat dat je verder helpt.

Hedwig

Dit prachtige vak biedt mij na 20 jaar nog steeds volop afwisseling en uitdagingen; ieder mens en ieder verhaal is uniek. Er komt steeds meer kennis over hoe we als mens in elkaar zitten, hoe ons brein werkt en het vertalen van die kennis naar manieren om anderen te helpen geeft me enorm veel voldoening en energie.

Dat het leven niet alleen maar fijn en makkelijk is, heb ik persoonlijk kunnen ervaren. Soms gebeuren er zaken die je niet had voorzien en zeker niet had gewild, maar waar je wel mee moet zien om te gaan. En dat is iets anders dan het maar over je heen laten komen en hopen dat het vanzelf overgaat. Vaak kan het helpen bepaalde acties uit te voeren of op een andere manier aan te pakken, je moet alleen weten hoe. Niet alles is op te lossen, maar je kunt wel leren om er iets makkelijker mee te leven. En dat is waar we bij ‘Moogelijk’ voor staan: meer grip krijgen op jezelf binnen situaties op je werk of in privé.

Binnen de thema’s waar we op coachen heb i k me extra gespecialiseerd in mensen die last hebben van perfectionisme. Mijn cliënten geven aan dat ik heel praktisch te werk ga en met humor en een warme directheid duidelijke handvatten biedt om met hun probleem aan de slag te gaan. Je krijgt de ruimte om je verhaal te doen en je wordt je bewust van valkuilen en triggers waardoor je in oude patronen blijft hangen. Ik ondersteun je door kennis met je te delen, zodat je begrijpt wat er gebeurt en waarom het soms zo lastig is om te veranderen. Maar ook door creatief mee te denken hoe je in kleine stappen je eigen leerproces in gang kunt zetten. Verder geloof ik sterk in de kracht van ‘doen’. Door zaken op een andere manier aan te pakken, ga je ervaren dat het ook anders kan en leer je weer te vertrouwen op je eigen kracht en keuzevrijheid.

Yvonne

Na mijn opleiding Arbeid & Organisatie Psychologie heeft mijn loopbaan zich gaandeweg gevormd. De rode draad daarin is die van Mens, Leven, Werk en Organisatie. Het systeem, de context en de gebeurtenissen waarbinnen we werken en leven geeft ons uitdagingen, vormt ons, triggert ons en inspireert en verrast mij voortdurend. Ik geloof in toeval, in geluk en in pech. Maar ik geloof ook in kansen zien, in opstaan na tegenslag en regie in eigen hand nemen.

Die actiegerichtheid heeft me veel gebracht. Maar ik heb ook aan den lijve ervaren dat oplossingen en/of gedrag gebaseerd op je historie soms niet meer werken of vol te houden zijn. Het is dan nodig die historie en je reactie daarop te onderzoeken om jezelf beter te begrijpen. Van daaruit ontstaat er lucht en bewustzijn om meer in balans situaties in het hier en nu te bezien en aan te gaan.

Ik vind het belangrijk dat cliënten zich veilig en vertrouwd voelen in het traject dat we samen doorlopen. Ik krijg terug dat cliënten een grote betrokkenheid voelen, er ruime aandacht is voor hun verhaal en de tijd wordt genomen om een grondige analyse te doen van hun vraag en de context daarvan. Vanuit die basis gaan we vervolgens samen op pad om de gewenste stappen te zetten in jouw ontwikkeling. Dit gaat uiteraard gepaard met vallen en opstaan. Het is mijn kracht om situaties vanuit meerdere kanten te bekijken en uit te diepen, iets wat ik graag inzet bij coachvragen rondom samenwerking en/of conflicten. Ik ondersteun je met mijn kennis, enthousiasme, humor, relativering, rustige aanwezigheid, doelgerichtheid en spiegeling. Licht waar mogelijk, diep waar nodig!

 

Spreekt dit je aan?

We ontvangen je graag voor een oriënterend gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Neem contact met ons op!

Meer weten over onze opleidingen en achtergrond, kijk dan op onze pagina opleiding en certificering. Ook vind je meer informatie op onze linkedIn profielen: